Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/vhosts/mylan.datacentersolutions.ro/sargenor.ro/includes/file.phar.inc).
Avem solutii

AVEM SOLUȚII

Știm bine cât și cum muncim, și știm și că este inevitabil să obosim. Dar avem mijloace să prevenim sau să înlăturăm oboseala funcțională, dacă deja s-a instalat. Așa că, în loc să renunțăm la proiecte importante, mai bine mai adăugăm unul – proiectul “SOLUȚII” - care ne va ajuta să ne bucurăm de rezultatele muncii noastre.

STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

Adică un regim alimentar echilibrat, odihnă pe măsura efortului, evitarea alcoolului și tutunului, activități de care să ne bucurăm (hobby-uri, interacțiuni sociale care ne fac plăcere) și activitate fizică regulată.

EXERCIȚII FIZICE

Cu toate că atunci când suntem obosiți intrăm într-o perioadă de astenie din cauza căreia nu ne mai vine să facem nimic, exercițiile fizice sunt foarte importante, mai ales datorită efectelor benefice colaterale: îmbunătățirea calității somnului, ameliorarea durerii, creșterea tonusului muscular etc.

SPRIJIN PSIHOLOGIC

Tindem să asociem rolul suportului psihologic mai degrabă cu sindromul burnout, sau cu afecțiuni “mai grave”. Dar suportul psihologic poate susține dezvoltarea unei atitudini pozitive, și mai ales constructive, pentru înțelegerea situației și rezolvarea ei. Cu alte cuvinte, dacă învățăm să depășim teama și pesimismul legate de problemele noastre, vom resimți un nivel mai scăzut al oboselii și vom reuși să ne îndeplinim sarcinile zilnice într-o mai mare măsură. De asemenea, suportul emoțional din partea familiei și prietenilor este foarte important pentru depășirea momentelor mai dificile.

ADJUVANTE REVITALIZANTE

Nu există o soluție standard pentru oboseala funcțională, dar pentru un plus de energie se utilizează diferite adjuvante revitalizante care au scopul de a combate astenia, între care se află anumite vitamine, aminoacizi, oligoelemente și preparate obținute din plante.

Când ne simțim obosiți, mulți dintre noi considerăm că “suntem anemici” sau că “ne lipsesc vitaminele” și le administrăm, de multe ori, “după ureche”.

Vitaminele au un rol metabolic important, catalizând anumite procese din organism, și necesarul lor poate crește în timpul creșterii, sarcinii și alăptării, stărilor febrile și în cursul unor afecțiuni.

Aminoacizii sunt mici molecule din structura proteinelor, indispensabile pentru structura și procesele noastre vitale, precum reglarea hormonală, transportul substanțelor, generarea de energie, imunitatea etc. Arginina și acidul aspartic sunt aminoacizi implicați în producerea de energie și în procesele de detoxifiere la nivelul ficatului și cu rol antioxidant.

Citește despre mecanismele de generare ale energiei și de ce antioxidanții sunt esențiali pentru înlăturarea oboselii.

Informează-te