Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/vhosts/mylan.datacentersolutions.ro/sargenor.ro/includes/file.phar.inc).

Cine îngrijește, obosește!
Dar are ajutor de la Sargenor!

Nu există viitoare mamă care să nu fi auzit, în timpul sarcinii, sfatul: “dormi acum cât poți, că mai încolo…”. Și probabil nici mamă care, după ce a născut, să nu se fi îndoit de utilitatea acestui sfat. Pentru că, din păcate, odihna nu este un capital pe care-l putem economisi ca să-l folosim la nevoie, când apar stările de oboseală fizică, oboseală funcțională sau chiar oboseală cronică!

Dar sfatul conține o doză foarte mare de adevăr: din păcate, cea cu “mai încolo…”. În primul rând, când suntem mame, grija față de copii ne face să ne neglijăm unul din cei mai dragi pui de dinainte: puiul de somn. Cei mici trebuie hrăniți, supravegheați și alinați tot timpul, iar la asta se adaugă stresul și toate celelalte obligații, eventual grija față de copiii mai mari, și, în foarte multe cazuri, un job solicitant în paralel. Job care, indiferent că e part-time, full-time sau de tip freelancer, vine la pachet cu tipul lui specific de stres și oboseală.

Dar, chiar dacă nu putem economisi odihna în avans, există, din fericire, multe lucruri ce ne pot ajuta să facem față oboselii care vine de cele mai multe ori la pachet cu bucuria unui copil. Astfel, oboseala poate fi prevenită sau diminuată prin soluții precum:

 

  1. Alimentația echilibrată, cu atenție sporită la fructe, legume și hidratare corectă. Să ne amintim de clișeul cu masca de oxigen în avion – e exact la fel. O mamă energică și sănătoasă are șanse mult mai mari să-și îngrijească bine copilul, să aibă energie și creativitate atât pentru atenția oferită copilului cât și  pentru toate celelalte un milion de lucruri pe care le are de făcut.
  2. Somn odată cu cel mic. Aici există un singur sfat care ne poate ajuta: “dormi acum cât poți, că mai încolo…”. Pentru că în cazul sfaturilor, la fel ca și în cazul somnului, momentul contează enorm.
  3. Ordine și curățenie... cu moderație. Ordinea și curățenia sunt importante pentru sănătate. Dar dacă este suficient de curat cât să fim în siguranță, și suficient de ordine cât să găsim imediat copilul care plânge, atunci tot restul mai poate aștepta. E important să ne proiectăm în viitor: copiii nu-și vor aduce niciodată aminte cum strălucea de curățenie casa, ci cât de mult ne străluceau ochii când ne jucam cu ei și îi îngrijeam.
  4. O mână de ajutor... de la Sargenor! Așa cum e nevoie de o echipă ca să crești un copil, fie ea un cuplu de părinți, un sat sau o familie extinsă, e nevoie și de o echipă pentru nașterea și îngrijirea energiei noastre.
  5. Împreună. E nevoie de doi ca să facem un copil, și e nevoie de un sat întreg ca să-l creștem. Așa că cel mai important e să nu uităm să împărțim treaba. Pentru că, atunci când împărțim treaba legată de creșterea unui copil, se întâmplă un mic miracol: oboseala se împarte micșorându-se, pe când bucuria se împarte sporind!

 

Nu există mămică, care să nu știe că toată oboseala merită din plin. Că cel mai mare efort vine la pachet cu cele mai mari satisfacții. Important e să lăsăm doar satisfacția, nu și oboseala să devină permanentă (sau chiar să se transforme în burnout), având grijă de noi și apelând mereu la o mână de ajutor (inclusiv de la Sargenor)!

Sargenor oferă organismului aport adecvat de arginină, aminoacidul prezent în mod natural în organismul nostru, cu importante caracteristici biochimice și nutriționale.

Sargenor! Reîncarcă-te cu spor!